Merno regulaciona oprema - Kalorimetri

Merno regulaciona oprema - Kalorimetri

Merila toplote su uređaji koji služe za merenje potrošnje u sistemima grejanja i hlađenja. Kod nas je odomaćeni naziv za ove uređaje - kalorimetri.

Metaling plus je ovlašćen distributer merila toplote proizvod nemačke firme Landis&Gyr. Za korisnike vršimo ugradnju, očitavanje i raspodelu potrošnje toplotne enrgije i te podatke dostavljamo JKP"Beogradske elektrane".

Naši kalorimetri spadaju u kvalitetniji tip merila i vrše merenje ultrazvučnom metodom. Svi naši kalorimetri su prošli prvi pregled – baždarenje i na sebi imaju zalepljenu markicu o pregledu. Svi kalorimetri poseduju propisani modul za daljinsko očitavanje.

Za sva pitanja obratite nam se na broj telefona 011/288-3997; 288-7753

Firma Landis & Gyr je poznati nemački proizvođač preciznih ultrazvučnih kalorimetara. Landis & Gyr proizvodi više tipova ultrazvučnih uređaja koji pripadaju najnovijoj generaciji kalorimetara. Visokoprecizni ultrazvučni merači su uređaji koji se odlikuju velikom tačnošću, dugotrajnošću i širokim spektrom namena od stanogradnje do industrije.

Svaki stan ili lokal, ako to tehnički uslovi dozvoljavaju u blikoj budućnosti moraće da poseduje kalorimetar. Za svaki merni uređaj pa tako i za kalorimetre korisnik pre svega mora da proveri da li je baždaren odnosno da li je kod ovlašćene institucije proverena ispravnost njegovog rada. Ovo je bitno zbog toga da bi korisnik mogao da prati merenje i obračun potrošnje grejanja/hlađenja kao i račune koje dobija. Nebaždareni kalorimetar uvek ostavlja sumnju u mogućnost neispravnog rada merila toplote i neispravne račune.

Već sada u većini zgrada koje se greju centralizovano postoje merila toplote ( kalorimetri ) koji mere potrošnju samo te zgrade. Poslednjih godina zbog preciznosti merenja i ispravnosti funkcionisanja uređaja to su isključivo ultrazvučni uređaji.

Ugradnjom kalorimetara i termostatskog ventila na grejna tela potrošnja se meri po pojedinačnom stanu/lokalu odnosno svaki potrošač može videti svoju potrošnju. Ovome se mora dodati i procentualni deo zajedničkih gubitaka od podstanice/kotlarnice do pojedinačnih kalorimetara po stanovima. Ovakvim obračunom u sadašnjim uslovima u stanovima novije gradnje i rekonstruisanim stanovima, troškovi grejanja smanjuju se za 25-30% u odnosu na stanove koji plaćaju grejanje po površini stana i tokom cele godine. Osim toga grejanje Vam senaplaćuje samo u periodu grejanja dok se van sezone plaća samo određeni manji paušal.

Kontaktirajte nas i dobićete informacije o mogućnostima i načinu ugradnje kao i o tehničkim karakteristikama i cenama uređaja.

Prospekti

 

Ovlašćenje o distribuciji

Landis & Gyr Distributerski sertifikat Metaling plus


Kalorimetar T230

T230 Uputstvo za upotrebu i montažu SRB NOT OFFICIAL DOCUMENT

Metaling plus Kalorimetri Landis&Gyr T230 SRB

T230 Uverenje o odobrenju tipa merila

MID Zertifikat

EG izjava o usaglašenosti overeni prevod NEM


Kalorimetar T350

2WR6 EC Conformity 2WR6

2WR6 Uverenje prilog

Uputstvo za montažu 32 14 101 003 GER


Kalorimetar T550

UH50 Uverenje o odobrenju tipa merila

Landis & Gyr UH50 3 ENG tehničko uputstvo str-21

UH50 uputstvo za montažu SRB NOT OFFICIAL DOCUMENT

Metaling plus Ultraheat T550 (UH50...) SRB


Na sva dodatna pitanja, rado ćemo vam odgovoriti kontaktirajte nas